22 oktober 2009

Flätor och vattenkammat hår

Imorgon är det dags för lillsessans allra första disco.

Fatta det. Disco.

C ska vara discovakt. Undrar vad han kommer vakta? Att inte ungarna kissar utanför kissringen och att de inte spiller ketchup på golvet.

Vad händer på ett disco när man är 6 år?

Tjejerna står med sitt nyflätade hår, glittrigt läppglans och fina små klänningar och dansar med varandra och mimar till Amy Diamond och Carola

Pojkarna kommer med sitt vattenkammade hår och luktar gott av pappornas rakvatten. Vissa luktar till och med Spiderman-parfym. De har satt på sig rena strumpor för att impa på tjejerna och står och hänger i kiosken och äter popcorn, dricker Loranga och äter så många korvar tills de blir sprängfyllda.
Sen springer de runt, runt, runt UTANFÖR dansgolvet. Nån vågar sig in bland tjejerna och gör en snurr eller visar sin fräna karatespark.

Kl 20 är det slut och föräldrarna som agerat vakter, lämnar över till de mer erfarna barnen och de erfarna föräldrarvakterna, som verkligen VET hur det funkar.

Där kanske till och med pojkarna dansar. Och dessa 9-åringar impar stort på tjejerna. De luktar VERKLIGEN gott, av deras EGEN parfym.

Och här har tjejerna slutat fläta håret.

Här är det till och med tryckare.

Tack och lov är det 3 år kvar tills dess.
3 år, sen dansar min dotter också tryckare med en nykammad kille.

Pust eller snyft.

1 kommentar:

  1. Dem har blivit så stora våra tjejer!...minns ju när vi gick höggravida på föräldrakurs,vad hände?...tack gode gud att det är ett tag innan det är dax för disco a´la "underground",då får C jättegärna vara discovakt...kram,Kate.

    SvaraRadera